23-09-2018                             KNMV NK Junior Moto Racing 2019 klassen

Voor 2019 zijn al een paar kleine wijzigingen bekend gemaakt, hierbij nog even kort op een rijtje:

2019 seizoen opnieuw 8 evenementen (16 races) en een voorjaarstraining pakket. Er zal opnieuw gewerkt worden met extra training dagen vooraf aan de races.
We werken momenteel aan een internationaal evenement in de laatste periode van augustus.

NK Junior A:
open voor rijders van 6 jaar tot 10 jaar. Voor aanvang van het seizoen moet de leeftijd van 6 jaar bereikt zijn en mag de leeftijd van 10 jaar nog niet zijn bereikt. Het technisch reglement zal nauw aansluiten aan de internationale benchmark zoals in Italië/Engeland. Zowel tweetakt als viertakt motoren zijn toegestaan.

NK Junior B: open voor rijders van 10 jaar tot 13 jaar. Voor aanvang van het seizoen moet de leeftijd van 10 jaar bereikt zijn en mag de leeftijd van 13 jaar nog niet zijn bereikt. Het technisch reglement zal nauw aansluiten aan de internationale benchmark zoals in Italië/Engeland. Zowel tweetakt als viertakt motoren zijn toegestaan.

Minibike Open klasse: open voor rijders vanaf 13 jaar (voor aanvang eerste race). Open voor alle motoren (tweetakt en viertakt) met maximaal 50cc voor de tweetakten en 110cc voor de viertakten.

NK Molenaar NSF 100 Cup: open voor rijders vanaf 10 jaar (voor aanvang eerste race). Motoren volledig als door de fabrikant (Honda) en de NSF 100 Cup organisatie vastgesteld.

MiniGP: open voor rijders vanaf 12 jaar (voor aanvang eerste race). Schakelmotoren toegestaan met een wielmaat van 12 inch. Maximale cilinderinhoud voor tweetakten is 50cc en voor viertakten 115cc. Maximum vermogen en minimum gewicht worden nog vastgesteld. Banden zijn volledig vrij. Het uiterlijk van de motoren is vrij maar het ‘supermoto’ of ‘pitbike’ type is niet toegestaan.

NK Open 125cc klasse: open voor rijders vanaf 13 jaar. Gehomologeerde motoren zijn: viertakt modellen zoals de Aprilia RS4, Honda CBR125, Kawasaki Ninja 125, KTM RC125, Rieju RS3, Suzuki GSX-R125 en de Yamaha R125. Het technisch reglement zal onder de noemer ’supersport’ vallen. Voor 2019 zullen de banden geheel vrijgegeven worden. Het maximum vermogen en minimum gewicht zullen nog worden vastgesteld.

NK GAMMA Yamaha R125 Cup (standaard): deelname mogelijk voor rijders en machines die vallen onder het GAMMA Yamaha R125 Cup (standaard) reglement welke door Yamaha opgesteld wordt.

Zodra een eerste opzet van de reglementen en de kalender klaar is zal deze gepubliceerd worden.

Groeten KNMV team wegrace